29 Φεβρουαρίου, 2024

Με τους Αναγνώστες και Ιερόπαιδες της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος

 

 

Τον Αγιασμό ενάρξεως της Συνάξεως των Αναγνωστών και ιεροπαίδων της Τοπικής μας Εκκλησίας, για το νέο ιεραποστολικό έτος, τέλεσε το Σάββατο 28/10, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στο Πν. Κέντρο του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Αγίου Νεκταρίου Βόλου.

Πρόκειται για μία σπουδαία πνευματική προσπάθεια, στην οποία συμμετέχουν περί τους τριάντα Αναγνώστες και ιερόπαιδες, που λειτουργεί, από πολλών ετών, υπό την καθοδήγηση του εκάστοτε Αρχιδιακόνου, με υπεύθυνο, επ’ εσχάτων, τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωήλ Ποδαρόπουλο.

Σε μια ιδιαίτερα ζεστή επικοινωνία με τα παιδιά ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ανέφερε ότι «η προσπάθεια αυτή είναι ευλογημένη». Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε την αγάπη των παιδιών για την Λατρεία και την Εκκλησιαστική ζωή, ενώ επαίνεσε το γεγονός ότι τελούν υπό την πνευματική καθοδήγηση των πνευματικών τους Πατέρων. Αναφέρθηκε στις προσωπικές του, ανάλογες εμπειρίες στην νεανική του ζωή και κάλεσε τα παιδιά να μην εξοικειωθούν με τα εκκλησιαστικά πράγματα, αλλά να αντλούν τα θετικά παραδείγματα, που θα τα ωφελήσουν στην πορεία της ζωής τους, αλλά και στην προοπτική της ιερωσύνης, για όσους την επιφυλάσσει ο Θεός. Μίλησε για τους πειρασμούς, που θα προκύψουν στη ζωή και κάλεσε να αγωνιστούν να κρατήσουν τον πολύτιμο θησαυρό της αγνότητας, σώματος και πνεύματος και διαβεβαίωσε τα παιδιά για την πατρική στοργή και αγάπη του και την ολόθυμη συμπαράσταση της Εκκλησίας μας στην πορεία της ζωής τους.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Ιωήλ για τον κόπο του συντονισμού και της οργάνωσης της όλης προσπάθειας και ευχήθηκε στα παιδιά καλή και ευλογημένη χρονιά.

 

Οι Συναντήσεις των Αναγνωστών και Ιεροπαίδων θα είναι μηνιαίες και θα περιλαμβάνουν πνευματικές συνάξεις, αλλά και προσκυνηματικές εξορμήσεις.

Για να δείτε το Πρόγραμμα δραστηριοτήτων των Αναγνωστών και Ιεροπαίδων πατήστε εδώ   

Related posts