19 Μαρτίου, 2024

Δυναμικό ξεκίνημα στο Σεμινάριο Στελεχών Νεότητας

Παρουσία 50 και πλέον Στελεχών του νεανικού έργου της Τοπικής μας Εκκλησίας, πραγματοποιήθηκε χθες (11/10) ο Αγιασμός ενάρξεως του Σεμιναρίου Στελεχών Νεότητας, για το νέο ιεραποστολικό έτος, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Νεκταρίου Βόλου.

Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβε ο Υπεύθυνος του Σεμιναρίου Πρωτ. Κωνσταντίνος Φλάκης, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναδρομή στη λειτουργία του Σεμιναρίου και επεσήμανε ότι η μελέτη και η σπουδή, για δεύτερη χρονιά, πάνω σε επιλεγμένα κείμενα από τους τόμους του Ευεργετινού, αποτελούν το σταθερό σημείο αναφοράς και το μέτρο της κρίσεως που είναι απαραίτητο για τον πνευματικό προσανατολισμό του νέου ανθρώπου, ενισχύοντας έτσι την ορθόδοξη πίστη μας, μέσα από τη ζωντανή μοναχική παράδοση αιώνων.

Στην αντιφώνησή του, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, τόνισε για άλλη μια φορά το στοιχείο της ενότητας που θα πρέπει να διέπει τις μεταξύ μας σχέσεις, αλλά κυρίως το ότι στην εποχή μας τίποτε πια δεν είναι δεδομένο! Τίποτα δεν μας χαρίζεται και για όλα θα πρέπει να αγωνιστούμε, αν θέλουμε να λεγόμαστε συνειδητοί και σωστοί χριστιανοί. Και για να το πετύχουμε αυτό, καλούμαστε να μην αποκλείουμε κανέναν, αφού και η δική μας σωτηρία περνάει μέσα από τη σχέση μας με τον πλησίον, φτάνοντας έτσι και με τη συνειδητή συμμετοχή μας στα μυστήρια της Εκκλησίας μας, να ενωνόμαστε με τον ίδιο τον Κύριο και να αποτελούμε την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.

Κλείνοντας, επαίνεσε όλους για τη συμμετοχή και τη διάθεση μαθητείας, που επιδεικνύουν κάθε φορά στις πρωτοβουλίες της τοπικής Εκκλησίας. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον π. Κωνσταντίνο Φλάκη και επεσήμανε, για άλλη μια φορά, ότι η Ιερά Μητρόπολη, παρά τις αντιξοότητες που υπάρχουν, θα στέκεται πάντοτε αρωγός της προσπάθειας.

Υπενθυμίζεται ότι το Σεμινάριο αποσκοπεί στην εκπαίδευση και επιμόρφωση των Κατηχητών και Κατηχητριών, που αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο της κατήχησης των παιδιών στις ενορίες, πάνω σε θέματα Ορθοδόξου πίστεως και ζωής. Το γενικό θέμα των φετινών Σεμιναρίων είναι «Σελίδες από τον Ευεργετινό, μέρος Β΄». Το Σεμινάριο θα φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Νεκταρίου Βόλου, κάθε Τετάρτη 7.30 έως 9.00 μ.μ.

Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr και για να το διαβάστε πατήστε εδώ.

Related posts