20 Απριλίου, 2024

Αφιερωμένη στον Μακαριστό π. Αντώνιο Ζούπη η νέα «Πληροφόρηση»

 

 

Κυκλοφορήθηκε το νέο τεύχος (Ιουλίου – Αυγούστου 2017) της εφημερίδας «Πληροφόρηση» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με κεντρικό θέμα το Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 

Ακολουθεί μεγάλο αφιέρωμα στον Μακαριστό π. Αντώνιο Ζούπη, στο οποίο γράφουν:

Η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Γερόντισσα Νικοδήμη, με θέμα «Ο φύλακας Άγγελός μας»,

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, με τίτλο «Ο π. Αντώνιος Ζούπης σφράγισε τη ζωή της τοπικής μας κοινωνίας»,

Η Αδελφότητα της Μονής Ταξιαρχών, με θέμα «Μακαριστός Γέροντας Αντώνιος Ζούπης: ο πατέρας και νέος κτήτορας της Μονής μας» και

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ, με θέμα «Η γνωριμία μου με τον π. Αντώνιο Ζούπη».

 

Ακολουθούν άρθρο της κ. Μαρίας Χατζηγεωργίου, κατασκηνωτικού στελέχους, με θέμα «Κατασκήνωση: Αγάπης κοινωνία», άρθρο του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, με τίτλο «Προσκύνημα στην Αγία Γη» και κείμενο του κ. Νικολάου Τσούκα, Γραμματέως του φορέα Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός», με θέμα «Ναυτική Εβδομάδα 2017».

 

Στη συνέχεια, ακολουθεί τετρασέλιδο με ειδήσεις και φωτογραφικό υλικό από γεγονότα και δράσεις της τελευταίας περιόδου, ενώ το φύλλο ολοκληρώνεται με αφιέρωμα στην επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Αλμυρό.

 

Η νέα «Πληροφόρηση» διανέμεται δωρεάν στους Ιερούς Ναούς και στις Ιερές Μονές της Τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ δημοσιεύεται σε ηλεκτρονική μορφή, στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος www.imd.gr

Related posts