20 Απριλίου, 2024

«ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ 2017» στη Βελίκα Αγιάς

«Στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), σε τοποθέτησή μου, μετέφερα την εμπειρία που αποκόμισα από τις δράσεις της Ιεράς Μητρόπολής μας εκτός των άλλων τομέων και στον χώρο του Πολιτισμού, με τη δημιουργία και την παρέμβαση της «Μαγνήτων Κιβωτού», καταθέτοντας ότι αποτελεί μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνολικά».
Με τα παραπάνω επαινετικά λόγια, χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας την μουσική εκδήλωση, αφιερωμένη στην Παναγία, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3/8, στην Βελίκα Αγιάς, εξαίροντας την έμπνευση και την συμβολή του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου και στον Πολιτισμό.
Προηγουμένως, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε στον Παρακλητικό Κανόνα προς την Θεοτόκο, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, και στη συνέχεια στο Ανοιχτό Θέατρο της Βελίκας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Μουσική εκδήλωση, συνέχεια της Παράκλησης, όπως αρέσκεται να αναφέρει στην παρέμβασή του ο κ. Ιγνάτιος.
Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο φορέας Πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βελίκας Αγιάς «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ». Μεγάλη συμμετοχή στην επιτυχία της εκδήλωσης είχε η πρόεδρος του Συλλόγου, Αντωνία Χατζοπούλου με τα μέλη του Δ/Σ.
Η «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ», συνεχίζει και τον φετινό Αύγουστο, σε διαφορετικές περιοχής της Επαρχίας μας, την σειρά εξαιρετικών εκδηλώσεων πολιτισμού με στόχο να προσθέσει στην ατμόσφαιρα της κατάνυξης του Δεκαπενθήμερου και μια νότα «πολιτιστικής δροσιάς».
Το παραδοσιακό σχήμα, που το αποτελούσαν οι εξαίρετοι και διακεκριμένοι Μουσικοί, Μαρίνα Μπαρούτα στο τραγούδι, Νίκος Κερασιώτης στο κλαρίνο, Αναστασία Λύτρα, κρουστά και τραγούδι, με την καθοδήγηση του Κώστα Μούτου, που έπαιξε λαούτο και τραγούδησε, παρουσίασε μουσικές και τραγούδια του λαού μας αφιερωμένα στην Παναγιά, ενθουσίασε το κοινό, που γέμισε το Ανοιχτό Θέατρο μέσα στα δροσόλουστα πλατάνια. Ο Ηλίας Λιαμής, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, Θεολόγος και Μουσικός, που Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ο Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας Δημήτριος Καραβασίλης, αναφέρθηκαν στο πνεύμα των ημερών με εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις τους, καταγράφοντας και παρέχοντας πληροφορίες για τα αφιερωμένα στην Παναγιά τραγούδια κάθε περιοχής της Ελλάδας.
Οι κάτοικοι και οι πολυάριθμοι επισκέπτες της περιοχής του παραλιακού μετώπου της γείτονος Λάρισας, γέμισαν το θέατρο, που στην συγκεκριμένη περίπτωση φάνηκε πολύ μικρό για να φιλοξενήσει αυτή τη συναυλία. Οι θεατές έμειναν ενθουσιασμένοι από την εκδήλωση, συμμετέχοντας με το συγκρότημα στα παραδοσιακά τραγούδια.
Αξίζει να αναφέρουμε, μεταξύ των παρισταμένων, τον Αρχιερατικό Επίτροπος Αγιάς Αρχιμ. Νεκτάριο Δρόσο, με ιερείς της περιφέρειας, τον Δήμαρχο Αγιάς, κ. Αντώνη Γκουντάρα, με την Αντιδήμαρχο κ. Χριστίνα Γιαννουλέα και Δημοτικούς Συμβούλους.
Στο τέλος της Συναυλίας, οι κυρίες του «Φιλοκτήτη» ετοίμασαν και μοίρασαν στους θεατές παραδοσιακές νηστίσιμες πίτες.

Related posts