29 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη του Σεβ. Δημητριάδος κ.Ιγνατίου στα μαθήματα Αγιογραφίας στην Πορταριά

Το Ιερό Παρεκκλήσιο Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Ξενοδοχείου Ξενία Πορταριάς επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ.Ιγνάτιος, αμέσως μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού που έλαβε χώρα στην Ιερά Μονή Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ Πορταριάς Πηλίου, το απόγευμα της Τρίτης 18/07.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, έγινε δεκτός από τον εφημέριο της ενορίας, π.Βασίλειο Καπέλλα, την πρεσβυτέρα του κ.Λία Αδραχτά-Καπέλλα, τον π.Δημήτριο Κάλλη, τον Αγιογράφο κ.Βασίλειο Δερβένη, τον διευθυντή του Ρ/Σ της Μητροπόλεώς μας “Ορθόδοξη Μαρτυρία” κ.Νίκο Βαραλή, τον αεικίνητο κ.Νικόλαο Βέη και πολλούς συμμετέχοντες.

Είχε τη χαρά να δει από κοντά και να ευλογήσει ολόθερμα το πολύ σημαντικό έργο που επιτελείται στα πλαίσια των δωρεάν μαθημάτων αγιογραφίας (δείτε τη σχετική είδηση εδώ), από τον Αγιογράφο κ.Βασίλειο Δερβένη, με τη συμμετοχή ενοριτών των Αγίων Αναργύρων Πορταριάς και όχι μόνο. Ο Σεβασμιώτατος, έδωσε εκ μέρους των συμμετεχόντων ένα βιβλίο στον αγιογράφο, ως ευλογία, με τα Θεομητορικά Προσωνύμια, από τις εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας.

Η Παναγία “Πορταριά” ετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς, με πολύ όρεξη και ομαδική συνεργατική προσπάθεια. Αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα.

Related posts