25 Απριλίου, 2024

Τελευταια Νεα

Αφιερωμένη στον αείμνηστο Πρωτοψάλτη Μιχάλη Μελέτη η νέα «Πληροφόρηση»

Αφιερωμένη στον αείμνηστο Πρωτοψάλτη Μιχάλη Μελέτη η νέα «Πληροφόρηση»

Αφιερωμένη στον αείμνηστο μεγάλο Δάσκαλο και Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού μας Ναού Μιχάλη Μελέτη, είναι το νέο φύλλο της εφημερίδας «Πληροφόρηση» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Στο αφιέρωμα γράφουν:

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, με τίτλο «Το αηδόνι του Θεού και του Αγίου Νικολάου», ο Πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, με θέμα «Ο άγγελός μας, ο Πρωτο0ψάλτης μας» και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» κ. Ευστάθιος Γραμμένος, με τίτλο «Δάσκαλέ μας, σ’ ευχαριστούμε». Το αφιέρωμα συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Στη στήλη «Αντιαιρετικά», ο Αρχιμ. Αθανάσιος Κολλάς γράφει με θέμα «Οι Γεδεωνίτες και η Αγία Γραφή».

Ακολουθεί η εισήγηση του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου στη Θεολογική Ημερίδα του Γραφείου Επιθεώρησης Θρησκευτικών Μαθημάτων Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία στις 27/4/2017, με θέμα «Θρησκευτικά: μιλώντας για τον Θεό, υπερασπίζοντας τον άνθρωπο».

Στη συνέχεια, δημοσιεύεται δισέλιδο, αναφορικά με τις δύο τελευταίες, για το τρέχον Ιεραποστολικό έτος, Ιερατικές Συνάξεις, με θέμα «Παύλος, η μεγαλύτερη μορφή του Χριστιανισμού μετά τον Χριστό».

Ακολουθεί εξασέλιδο με ειδήσεις και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις της Τοπικής Εκκλησίας το τελευταίο δίμηνο και η «Πληροφόρηση» ολοκληρώνεται με το πρόγραμμα των Αυγουστιάτικων Παρακλήσεων.

Η «Πληροφόρηση» διανέμεται δωρεάν από τους Ιερούς και τις Ιερές Μονές της Τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ σε ηλεκτρονική μορφή δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

 

Related posts