25 Μαΐου, 2024

Λαμπρή υποδοχή του λειψάνου της Αγ. Αικατερίνης στον Ι. Ναό Πέτρου και Παύλου στη Ν. Ιωνία

 

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα, πλήθος  πιστων όλων των ηλικιών υποδέχθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 27 Ιουνίου στον Ι. Ναό Αγ. Απόστόλων Πέτρου και Παύλου στη Ν. Ιωνία Βόλου το Ιερό λείψανο της Αγ. Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης από την ομώνυμη Ι. Μονή του Όρους Σινά, στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων «Παύλεια 2017″.

Στην τιμητική του προσφώνηση ο Πρωτοσύγκελος της ΙΜΔ Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης προς τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανό εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του Επισκόπου και της τοπικής Εκκλησίας,  αναγνωρίζοντας όπως τόνισε τους κόπους του, καθώς «φυλάγει Θερμοπύλες» σ’ έναν ευαίσθητο χώρο, που συνυπάρχει μουσουλμανισμός και χριστιανισμός, με αποτέλεσμα να ανθίσει μία πνευματική όαση στην περιοχή.

Δεν παρέλειψε δε να παρουσιάσει στον κ. Δαμιανό την προσφυγική συνοικία του Βόλου, τη Νέα Ιωνία.
Τέλος,  ευχήθηκε έτη πολλά στον Αρχιεπίσκοπο, ο Θεός να τον κρατά σώο και αβλαβή ώστε να συνεχίσει το πολύτιμο έργο που επιτελεί στο θεοβάδιστο Ορος Σινά.

Στην αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανός  για την θερμή υποδοχή και απευθυνόμενος στους πιστούς που είχαν κατακλύσει τον Ι. Ναό τους κάλεσε με ταπεινότητα και απλότητα να προχωρούν στις δεήσεις και τις παρακλήσεις τους προς τους Αγίους που μας συνδέουν με τον Θεό και την Αγ. Τριάδα.
Εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την παραμονή του στην ΙΜΔ, αναφερόμενος και στην πολύχρονη γνωριμία του με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Προσκάλεσε ακόμη τους πιστούς να επισκεφθούν την Ι. Μονή της Αγ. Αικατερίνης στο Ορος Σινά αφού, όπως υπογράμμισε, είναι απόλυτη ασφαλής της η προσέλευσή τους στον χώρο, καθώς τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Πατέρες εκεί, δεν είναι –τα περισσότερα- ασφαλείας.

Το λείψανο της Αγ. Αικατερίνης θα παραμείνει στον Ι. Ναό των Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 30 Ιουνίου.

Related posts