26 Απριλίου, 2024

Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. στην Ι. Μ. Δημητριάδος

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Λειτουργικής, εξήντα περίπου φοιτητές της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική και προσκυνηματική εκδρομή στην Ι. Μητρόπολη Δημητριάδος. Τους φοιτητές συνόδευσαν οι Καθηγητές Παναγιώτης Ι. Σκαλτσής, Άννα Κόλτσιου-Νικήτα, Νίκη Παπαγεωργίου και Τρύφων Τσομπάνης.

Η πρώτη στάση έγινε στο Συνεδριακό Θεσσαλίας – Επισκοπείο, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος υποδέχθηκε τους Καθηγητές και τους φοιτητές και τους μίλησε τόσο για την ιστορία της Τοπικής Εκκλησίας, όσο και για το ποιμαντικό έργο (πνευματικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό) που πραγματοποιείται στην Εκκλησία αυτή. Εν συνεχεία ξεναγήθηκαν στους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου.

Μετέβησαν ακολούθως στην Ι. Μονή Ταξιαρχών, όπου ξεναγήθηκαν, προσκύνησαν τα τίμια λείψανα, και παρακάθεισαν στην τράπεζα, που με πολλή αγάπη ετοίμασαν οι αδελφές της Μονής. Κατά τη διάρκεια της τράπεζας ο πνευματικός της Μονής π. Αντώνιος Ζούπης απηύθηνε λόγους οικοδομής και ενημέρωσης με ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία και την κατά τα τελευταία χρόνια ανοικοδόμηση της Ι. Μονής που δεσπόζει στο χώρο του Πηλίου.

Η εκπαιδευτική και προσκυνηματική αυτή επίσκεψη έδωσε την ευκαιρία και τη δυνατότητα στους φοιτητές να γνωρίσουν το έργο και τις δραστηριότητες μιας Τοπικής Εκκλησίας, αλλά και να ζήσουν έστω για λίγο το πρόγραμμα μιας Μονής με πλούσια ιστορία, αλλά και σύγχρονη παρουσία.

Related posts