14 Ιουνίου, 2024

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι.Ν. Αγίου Λουκά στα Λευκάκια (ΦΩΤΟ + Βίντεο)

Την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 στον νεοανεγερθέντα προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Επισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας τελέσθηκε ο όρθρος και κατόπιν δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τους Σεβ. Μητροπολίτες, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου και Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Ήταν η πρώτη θεία λειτουργία που τελέσθηκε μετά τα εγκαίνια απο τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος κ. Ιερώνυμο το Σαββάτο 29 Απριλίου 2017.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος στο κήρυγμα του τόνισε την αξιέπαινη πράξη του Μητροπολίτη Αργολίδος να φέρει σε πέρας ένα τόσο δύσκολο έργο, αλλά και για την αγάπη που έχει ο Αργολίδος για τον Άγιο Λουκά.

Ευχαριστίες έδωσε και στους κτήτορες του ναού και σε όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο για την αποπεράτωση του.

Ακολούθησε Ιατρικό Επιστημονικό Συνέδριο στο χώρο του Μουσείου που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Λουκά με εξαίρετους ομιλητές όπως ο Γεώργιος Παπαγεωργίου, ομότιμος καθηγητής χειρουργικής: με θέμα «Το ἐπιστημονικό ἔργο τοῦ Ἁγίου Λουκᾶ», ο κ. Μάρκος Καρβέλας, νευροχειρουργός: «Επιστημονική αυθεντία. Νευροχειρουργικές διαστάσεις και καινοτομίες στό ἔργο τοῦ Ἁγίου Λουκᾶ τοῦ Ἰατροῦ», ο Ἀρχιμ. Γεώργιος Ρουσάκης, Διευθυντής αναισθησιολόγος, ΓΝ Κοργιαλένειου – Μπενάκειου Ἐρυθρός Σταυρός: «Ὁ Ἅγιος Λουκάς αντιμέτωπος με αναισθησιολογικά προβλήματα», ο κ. Δημήτριος Γιαννακόπουλος, χειρουργός, συντονιστής Διευθυντής χειρουργικής κλινικής ΓΝ Ἀργολίδος (Νοσηλευτική Μονάδα Άργους): «Από τή σήψη στην αποκατάσταση. Διαχείριση καί αντιμετώπιση δύο ενδιαφερόντων περιστατικών της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Άργους».

Related posts