22 Ιουλίου, 2024

Τελευταια Νεα

Χειροτονία νέου Κληρικού – Ρασοφορία Μοναχής – Στ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός

Ιδιαίτερη στιγμή για την ζωή της Τοπικής μας Εκκλησίας αποτελεί η χειροτονία νέου Κληρικού, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 1-2/4 στην πόλη μας. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 1/4, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, θα λάβει τον βαθμό του Διακόνου, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο κ. Σταύρος Ποδαρόπουλος, 59 ετών, Πτυχιούχος της ΑΣΟΕ, Συνταξιούχος Τραπεζικός, έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων, εκ των οποίων ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Ιωήλ Ποδαρόπουλος. Την Κυριακή 2/4, θα τελεστεί η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο.

Ρασοφορία νέας Μοναχής

Το Σάββατο 1/4, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, στις 4.00 μ.μ., θα τελέσει την ρασοφορία νέας Μοναχής, στην Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου.

Στ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός

Την Κυριακή 2/4, στις 6,30 μ.μ., θα τελεστεί ο Στ΄ και τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός της φετινής Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος θα ολοκληρώσει την σειρά των κατανυκτικών ομιλιών του.

Related posts