14 Ιουνίου, 2024

Συνάντηση του Μητροπολίτου μας με μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου

Με μαθητές της Β΄ τάξης του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου συναντήθηκε τη Δευτέρα 13/3 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου. Οι μαθητές επισκέφθηκαν το Μοναστήρι, στο πλαίσιο βιωματικής δράσης στο μάθημα των θρησκευτικών, με επικεφαλής τον Θεολόγο Καθηγητή κ. Σωτήριο Τσιτσιρίγκα.

Μετά από σύντομη δέηση που τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής από τον Γέροντα Αντώνιο, τα παιδιά ξεναγήθηκαν από τις Μοναχές και άκουσαν, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ιστορία του μοναστηριού και την πνευματική του συμβολή στον τόπο μας, τους προηγούμενους αιώνες, αλλά και μετά την ανασυγκρότησή του, τις τελευταίες δεκαετίες.

Στη συνέχεια, στο Αρχονταρίκι της Μονής, οι μαθητές έτυχαν της εγκάρδιας φιλοξενίας της Γερόντισσας Νικοδήμης και των Μοναχών. Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας, στον οποίο τα παιδιά υπέβαλαν σωρεία ερωτήσεων, με τις οποίες κατέθεταν τους υπαρξιακούς και θεολογικούς τους προβληματισμούς, ενώ ζήτησαν ενημέρωση και για τον κοινωνικό και φιλανθρωπικό ρόλο της Εκκλησίας στην εποχή της οικονομικής κρίσης. Οι εύστοχες ερωτήσεις των μαθητών και οι καίριες απαντήσεις του Σεβασμιωτάτου πυροδότησαν ένα ζωηρό και ενδιαφέροντα διάλογο, δημιουργώντας ζεστό κι ευχάριστο κλίμα επικοινωνίας. Για τον Ποιμενάρχη, τους συνοδούς καθηγητές και κυρίως για τους μαθητές, ήταν μια δυνατή εμπειρία που άφησε άριστες εντυπώσεις.

Related posts