19 Μαρτίου, 2024

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ – Αναδημοσίευση από Ιστοσελίδα Ι.Μ.Κερκύρας

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Βόλο συλλειτούργησαν το πρωί της Κυριακής Μετά τα Φώτα 8 Ιανουαρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος και ο επιχώριος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε από τους αρχιερείς το τριετές μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της μακαριστής μητέρας του Μητροπολίτου Κερκύρας Μαρίας Ντόβα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας μίλησε κατά την θεία λειτουργία πάνω στο χωρίο από την προς Εφεσίους επιστολή “Ο καταβάς αυτός εστί και ο αναβάς υπεράνω των ουρανών”. Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο Χριστός προσέλαβε την ανθρώπινη φύση οντολογικά. Αγίασε όχι μόνο την ψυχή, αλλά και το σώμα του ανθρώπου. Η σωτηρία για τους ανθρώπους δεν είναι μόνο αυτή της ψυχής, αλλά περιλαμβάνει και την ανάσταση του σώματος. Οι άνθρωποι σήμερα θέλουν να πιστεύουν σε έναν Θεό αόρατο, σε μία ανώτερη δύναμη. Όμως εμείς πιστεύουμε στον Θεό που έγινε άνθρωπος κατά πάντα, εκτός από την αμαρτία. Γι’ αυτό και η Εκκλησία ζητά τον πνευματικό μας αγώνα για να σωθούμε πλήρως, ακέραιοι και σωματικά και ψυχικά. Γι’ αυτό και τιμούμε τα άγια λείψανα, διότι αποτυπώνουν τον σεβασμό στο ανθρώπινο σώμα, το οποίο προσέλαβε ο Χριστός. Ο πολιτισμός μας βλέπει το σώμα αυτόνομα και το θεοποιεί. Το τροφοδοτεί με την φιληδονία και το εκτρέφει και το θάλπει, λειτουργώντας σαρκολατρικά. Αρνείται όμως την αιώνια διάσταση της ψυχής και περιορίζει την πνευματικότητα στην κοσμική γνώση. Ο Χριστός όμως, βαπτιζόμενος στον Ιορδάνη, έδειξε ότι τα πάντα επάνω μας μπορούν να αγιαστούν μέσα από τη σχέση μαζί Του στη ζωή της Εκκλησίας.

Ο κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Δημητριάδος για την όλη στήριξη και συμπόρευση στα χρόνια της διακονίας τους στην Εκκλησία, όπως επίσης και την συμπαράστασή του στο κατά άνθρωπον πένθος για την εκδημία της μητέρας του. Ευχαρίστησε επίσης και τους κληρικούς που, με επικεφαλής τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος π. Δαμασκηνό Κιαμέτη, συλλειτούργησαν στον ναό, όπου διετέλεσε εφημέριος από τα χρόνια της διακονίας του κοντά στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού.

 

Αναδημοσίευση από Ιστοσελίδα Ι.Μ.Κερκύρας

Related posts