17 Απριλίου, 2024

Τελευταια Νεα

Εόρτια εκδήλωση των Ιεροψαλτών μας

Την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του Συνδέσμου Ιεροψαλτών «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» και της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος ευλόγησε (26-1) ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, σε πανηγυρικό κλίμα, στο «Αρχονταρίκι» του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, παρουσία πλειάδος ιεροψαλτών, των Διδασκάλων και μαθητών της Σχολής.

Τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών κ. Ευστάθιος Γραμμένος, ο οποίος τόνισε ότι οι Ιεροψάλτες διακονούν την Τοπική Εκκλησία, με πιστότητα στις αρχές που παρέλαβαν από τους δασκάλους τους και ευχαρίστησε τον κ. Ιγνάτιο για την στήριξη στο έργο του Συλλόγου και τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη για την αβραμιαία φιλοξενία. Από τη μεριά του, ο Δ/ντής της Σχολής Πρωτοψάλτης κ. Μιχαήλ Μελέτης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας για την μεγάλη αγάπη με την οποία περιβάλλει τη Σχολή και ευχήθηκε προκαταβολικώς για τα ονομαστήριά του.

Ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την χαρά του για την πρόοδο της Σχολής και την ανανέωση των Αναλογίων, χάρη στο έργο των δασκάλων της Ψαλτικής τέχνης. «Με τη χάρη του Θεού συνεχίζουμε την Παράδοση, κρατάμε ζωντανή αυτή τη μεγάλη και σπουδαία Σχολή, που είναι δώρο Θεού…. Σας καλώ σε ενότητα, σε ζωντανή Λατρεία, σε σπουδή, σε ήθος, γιατί μόνον έτσι θα δικαιώνεται η Παράδοση που παραλάβαμε από τους πατέρες μας…».

Related posts