18 Απριλίου, 2024

Γέμισε χαρούμενες παιδικές φωνές το Συνεδριακό Κέντρο

Η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη γιορτή για τα παιδιά των Ιερέων, των Ιεροψαλτών και των Υπαλλήλων της Τοπικής μας Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2/1 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Το Δ/κό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως γέμισε από τις χαρούμενες φωνές των παιδιών, που βίωσαν και πάλι την ζεστή αγκαλιά της Τοπικής μας Εκκλησίας, στο πρόσωπο του Επισκόπου και των συνεργατών του.

Η γιορτή άνοιξε με την ευλογία της Βασιλόπιττας από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο, ο οποίος ευχήθηκε πατρικώς στους συνεργάτες του εκκλ/κού για τη νέα χρονιά. Ακολούθησε η Παραμυθού και Μουσικός κ. Μαρία Γκόγκα, η οποία προσέφερε μια παράσταση αφήγησης, με συνοδεία μουσικών οργάνων, βασισμένη στις εορτές του αγίου Δωδεκαημέρου.

Τα δώρα στα παιδιά διένειμε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.

Βιογραφικό σημείωμα της κ. Μαρίας Γκόγκα

Η Μουσικός κ. Μαρία Γκόγκα ζει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και εργάζεται στο Δημοτικό Ωδείο Θέρμης, διδάσκοντας μουσική και πιάνο και στα «Πρότυπα Εκπαιδευτήρια» Θεσσαλονίκης, στο νηπιαγωγείο και στον παιδικό σταθμό.

Οι σπουδές στο πιάνο και στα μουσικοπαιδαγωγικά, καθώς και η συμμετοχή της σε θεατρικά εργαστήρια, την βοήθησαν να σμίξει τη μουσική με τα λαϊκά παραμύθια και από το 2009 τα αφηγείται, συνοδεύοντάς τα με κρουστά όργανα και τραγούδια που γράφει η ίδια γι’ αυτά.

Το 2014 δημιούργησε, μαζί με άλλες δύο μουσικούς, την Αναστασία Αλεξάκη (παίζει σαντούρι) και την Όλγα Ζέρβα (παίζει βιολί), μια παραμυθητική ομάδα, με την επωνυμία «Έπεα πτερόεντα».

Related posts