20 Απριλίου, 2024

Νέα επίσκεψη του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ” στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων (ΔΟΜΗ ΜΟΖΑ) – Προσφορά παραϊατρικού υλικού στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς

Τη Δευτέρα 10/10, εννέα εθελοντές του Σ.Σ.Κ. Βόλου “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”, με επικεφαλής τον π. Θεόδωρο Μπατάκα, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου, επισκέφτηκαν τον χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών του Βόλου (ΔΟΜΗ ΜΟΖΑ) και διένειμαν  μια μεγάλη ποσότητα χειμερινών ενδυμάτων για όλες τις ηλικίες. Επίσης, εκτός των ενδυμάτων, ο “Ε” προσέφερε πάνες για βρέφη και παιχνίδια για τα 50 προσφυγόπουλα.

Η υποδοχή των εκπροσώπων της Τοπικής μας Εκκλησίας ήταν θερμή, τόσο από πλευράς προσφύγων όσο και από πλευράς στρατιωτικής αρχής  που έχει την ευθύνη της λειτουργίας της δομής. Οι εθελοντές του Συλλόγου τοποθέτησαν τα ενδύματα πάνω σε δύο μεγάλους πάγκους και υπό την επίβλεψη των στρατιωτών έγινε η παραλαβή των αναγκαίων από τους ίδιους τους πρόσφυγες. Όλοι έμειναν ευχαριστημένοι από την νέα προσφορά της Εκκλησίας, αφού παρέμειναν στις αποθήκες της δομής Μόζα και πολλά ακόμη επανωφόρια για κείνους που απουσίαζαν, αλλά και για τους νέους πρόσφυγες που κατά καιρούς προσέρχονται στο χώρο αυτό. Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν γλυκίσματα σ’ όλα τα παιδιά.
Η προετοιμασία και της αποστολής αυτής πραγματοποιήθηκε στο νέο ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος (Θουκυδίδου 10, στο Βόλο) από εθελοντές του “Ε”, που διακονούν στο Σταθμό Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών “ΔΙΑΚΟΝΙΑ”.

Στο Ε.Σ.Υ. ΖΑΓΟΡΑΣ

Επίσης,  “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” και ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ι. Μ. Δημητριάδος “ΔΙΑΚΟΝΙΑ”, ενίσχυσε το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΖΑΓΟΡΑΣ ΠΗΛΙΟΥ, προσφέροντας  ικανή ποσότητα παραϊατρικού υλικού. Τέτοιες ευεργετικές κινήσεις, των προαναφερθέντων κοινωνικών δομών της Τοπικής μας Εκκλησίας, πραγματοποιήθηκαν και στο παρελθόν, με αποδέκτες το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, την Ψυχιατρική κλινική, την Κοινωνική Υπηρεσία και τον Ξενώνα “ΦΙΛΥΡΑ” του Νοσοκομείου Βόλου και τα Κέντρα Υγείας: Αλμυρού, Ζαγοράς, Κισσού και Βελεστίνου.

Related posts