29 Νοεμβρίου, 2023

Η πρώτη εκδήλωση του συνδέσμου νέων

Ένα αλησμόνητο Σαββατοκύριακο είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε στις 27, 28 και 29 Απριλίου 2001 στην Αθήνα, όσοι συμμετείχαμε στην πρώτη εκδήλωση του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Νέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Η δυνατότητα που είχαμε να κινούμαστε με δικά μας αυτοκίνητα, μας παρείχε την ευχέρεια να κάνουμε πιο ξεκούραστο το πρόγραμμά μας, αλλά και να επισκεφθούμε μέρη που αλλιώς δεν θα ήταν κατορθωτό.

Παρασκευή απόγευμα ήταν η αναχώρηση και πρώτη μας στάση στο Ακραίφνιο Θηβών, την Ιερά Μονή Παναγίας Πελασγίας. Η επικοινωνία μας με τη Γερόντισσα άφησε ανεξίτηλα ίχνη στις ψυχές του καθένα μας. Πολλές φορές κατά τις ημέρες της εκδρομής έγινε αναφορά στα λεγόμενά της!

Το πρόγραμμα μετά την άφιξή μας στην Αθήνα και το βραδινό φαγητό, περιλάμβανε την ανάβαση στο Λόφο του Λυκαβηττού. Πανοραμική άποψη της πρωτεύουσας με ηλεκτροφωτισμένη την Ακρόπολη και τη Βουλή!

Ο ξενώνας της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου που μας φιλοξένησε μας παρείχε την δυνατότητα της κοινής βραδινής και πρωινής προσευχής.

Το πρωί του Σαββάτου ήταν αφιερωμένο στο κέντρο της Αθήνας. Εθνικός Κήπος, Ζάππειο, Σύνταγμα, Μητρόπολη, Γραφείο Νεότητας Αρχιεπισκοπής, Πλάκα, Αναφιώτικα, Βήμα Αποστόλου Παύλου ήταν τα βασικότερα σημεία από το οποία περάσαμε. Σημεία γνωστά και άγνωστα, άλλα που ενώνουν το αρχαίο με το σύγχρονο και άλλα που σε μεταφέρουν από το θόρυβο της μεγαλούπολης στην ξεγνοιασιά της ζωής κοντά στη φύση.

Μετά από ολιγόωρη μεσημεριανή ανάπαυση σειρά είχε ο Πειραιάς. Το πρότυπο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας της Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και η νεανική κίνηση που επιτελείται σ’ αυτό απετέλεσε την αφορμή της συζήτησής μας με τον π. Γεώργιο, για τους τρόπους με τους οποίους τα παιδιά σήμερα μπορούν να συνδεθούν με την ενορία τους.

Τη σειρά είχε ο Ναός της Αγίας Τριάδος Πειραιώς, όπου συμμετείχαμε στον κύκλο της Φοιτητικής Εκκλησιαστικής Δράσης. “Κλωνοποίηση και σύγχρονα θέματα βιοηθικής” ήταν το υπό διαπραγμάτευση θέμα. Ο πατέρας Συμεών Βενετσιάνος, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς μας υποδέχθηκε και ακολούθησε κοινό δείπνο με μια ομάδα νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Το κοινό πνεύμα μεταξύ χριστιανών νέων ευνοεί την ανάπτυξη φιλίας και καλής παρέας με ανθρώπους τελείως άγνωστους πριν.

Το πρωί της Κυριακής εκκλησιαστήκαμε στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρα στο Βύρωνα, όπου είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον π. Νικόλαο Χατζηνικολάου, ο οποίος και μας ξενάγησε στο Κέντρο Βιοηθικής. Οι σύγχρονες επιστημονικές ανακαλύψεις υπό το πρίσμα της Ορθόδοξης Θεολογίας!

Τελευταίος σταθμός μας πριν την επιστροφή, η Βουλιαγμένη. Εκεί σε χώρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποιούταν σεμινάριο για τα στελέχη των κατασκηνώσεων των Ιερών Μητροπόλεων. Μια ακόμη ευκαιρία γνωριμίας και επικοινωνίας με νέους – στελέχη της εκκλησίας μας!

Επιστρέφοντας ενθουσιασμένοι από την πρώτη μας εκδήλωση κάναμε όνειρα και υπολογισμούς για την επόμενη ανάλογη ευκαιρία! Κρήτη; ήταν η πρόταση που διατυπώθηκε από τους περισσότερους…

Related posts