28 Απριλίου, 2024

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ

Άρχισε την λειτουργία του και φέτος το Επιμορφωτικό Σεμινάριο Στελεχών Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Επί σειρά ετών παρουσιάζει στα μέλη του θέματα υπό μορφήν σεμιναρίου, με Υπεύθυνο τον Πρωτ. Κωνσταντίνο Φλάκη, και δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές να εντρυφήσουν στις πολύτιμες γραπτές πηγές της εκκλησιαστικής μας παραδόσεως, μελετώντας κείμενα βιβλικά, πατερικά, θεολογικά,  υμνογραφικά, λογοτεχνικά κ.ά.
Η εντρύφηση αυτή μετουσιώνεται σε εφαρμογή και βιωματική προσέγγιση των αληθειών της πίστεως μας στην καθημερινότητα της ζωής, γεγονός που αποτελεί πολύτιμο εφόδιο για το μελλοντικό στέλεχος και τον κατηχητή της Εκκλησίας, ώστε να επιτύχει στην πολυσήμαντη διακονία του.
Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, συνεχίζεται η παραπάνω πνευματική δραστηριότητα υπό τη νέα ονομασία: ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, με την ευκαιρία αυτή τέλεσε χθες την Τετάρτη στις 8 Νοεμβρίου το απόγευμα, στο Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, τον αγιασμό έναρξης του Προγράμματος για τη φετινή χρονιά της Κατηχητικής Σχολής, που θα έχει ως γενικό θέμα: “ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ”. Σκοπός της πνευματικής αυτής εργασίας είναι η ιστορική μελέτη του εισαγωγικού Μυστηρίου της Εκκλησίας μας καθώς και η ερμηνεία των τελουμένων, προκειμένου να γνωρίσουν οι σπουδαστές την ουσία και τη σημασία για όλους μας των ι. Μυστηρίων του Βαπτίσματος και του Χρίσματος. Οι συναντήσεις της ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ θα γίνονται κάθε Τετάρτη 7.30 με 9 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου (Περραιβού και Πολυμέρη).

Related posts