29 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Κοινή συνεδρίαση για την εκπαίδευση των μαθητών ΡΟΜΑ

Κοινή συνεδρίαση για την εκπαίδευση των μαθητών ΡΟΜΑ

Κοινή συνεδρίαση των Συλλόγων Διδασκόντων για την εκπαίδευση ΡΟΜΑ και προσφύγων μαθητών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4/11, στις 9.30π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Την συνεδρίαση διοργανώνουν οι Δ/νσεις Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και αφορά στα σχολεία που φοιτούν αντίστοιχοι μαθητές. Γίνεται δε με την συμπαράσταση της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν η εξασφάλιση των προϋποθέσεων εμπλουτισμού και ανανέωσης της γνώσης των Εκπαιδευτικών στην ψυχολογική και διδακτική κατάρτιση των ευάλωτων αυτών μαθητικών ομάδων, η διερεύνηση μεθόδων και δυνατοτήτων παρεμβάσεων σε περιπτώσεις φαινομένων σχολικής αποτυχίας και μαθητικής διαρροής, καθώς επίσης, η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους με σχετικές τεχνικές και προγράμματα. Επιπλέον, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και καλών πρακτικών μεταξύ των εκπαιδευτικών των Συλλόγων Διδασκόντων και τη βελτιστοποίηση της παιδαγωγικής, εκπαιδευτικής και διοικητικής διαδικασίας στα σχολεία με μαθητές ΡΟΜΑ και πρόσφυγες.

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος εγκαινίασε ένα τριετές φιλόδοξο Πρόγραμμα, με την επωνυμία «Άγιος Απόστολος Θαδδαίος», που αφορά παιδιά και ενήλικες ΡΟΜΑ, από τις περιοχές του Αλιβερίου και της Αγίας Παρασκευής. Στόχος του προγράμματος, είναι η σταδιακή κοινωνική ένταξη και ο προσανατολισμός στην ολοκλήρωση των υποχρεωτικών σπουδών. Το Πρόγραμμα υλοποιείται στα παλαιά εκπαιδευτήρια «Άγιος Απόστολος ο Νέος» στο Αλιβέρι.

Related posts