28 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου

Το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου

Την πρώτη Θεομητορική εορτή του νέου Εκκλ/κού έτους, το Γενέθλιο της Παναγίας μας, τιμά η Εκκλησία μας την Παρασκευή 8/9.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα προεξάρχει της Ιεράς Πανηγύρεως στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Καπανδριτίου.

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Γενεσίου της Θεοτόκου Γορίτσας (Παναγία τρύπα)
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Αγίου Βλασίου
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα ομιλήσει.

Γενεσίου της Θεοτόκου Λαύκου
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Αποστόλου Κόκορη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Γενεσίου της Θεοτόκου Φυτόκου
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Related posts