08 Μαΐου, 2024

Τελευταια Νεα

Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Βρότσλαβ και Στέτσιν Ιερεμίας

Ο Σεβ. Δημητριάδος Ιγνάτιος με τον Σεβ. Ιερεμία το 1986 σε συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Ορθοδόξων Νέων “ο Σύνδεσμος”

 

Εκοιμήθη σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, την Δευτέρα 17 Απριλίου στις 01.50 σε ηλικία 74 ετών ο Αρχιεπίσκοπος Βρότσλαβ και Στέτσιν Ιερεμίας, μετά από μία μακρά και σοβαρή ασθένεια στο νοσοκομείο του Βρότσλαβ.

Το σκήνωμα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Βρότσλαβ κυρού Ιερεμία θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα σήμερα Τρίτη 18 Απριλίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Βρότσλαβ και την Τετάρτη 19 Απριλίου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος στη Βαρσοβία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Βρότσλαβ κυρός Ιερεμίας γεννήθηκε το 1943 στα ανατολικά μέρη της τότε κατεχόμενης από τους Γερμανούς Πολωνίας, σπούδασε Θεολογία στη Βαρσοβία, στο Σέργκιεβ Ποσάντ και στη Ζυρίχη, ενώ ήταν ειδικός και πανεύφημος Θεολόγος στον τομέα της Βιβλικής και ιδιαίτερα της Καινής Διαθήκης.

Επίσης ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Βρότσλαβ ήταν πρώην Πρύτανης της Χριστιανικής Θεολογικής Ακαδημίας της Βαρσοβίας από το 1996 έως 2002 και από το 2008 έως το 2012 και πρώην Πρόεδρος του Οικουμενικού Συμβουλίου της Πολωνίας από το 2001 έως το 2016.

Να αναφερθεί ότι τοποτηρητής στην χηρεύουσα Επαρχία Βρότσλαβ και Στέτσιν αναλαμβάνει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σουπράσλ κ. Γρηγόριος.

Συλληπητήριο μήνυμα προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Πολωνίας, Μητροπολίτη Βαρσοβίας κ. Σάββα για την κοίμηση του Αρχιεπισκόπου Βρότσλαβ κυρού Ιερεμία, απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Αναδημοσίευση από Romfea.gr

Related posts