26 Απριλίου, 2024

Δημητριάδος Ιγνάτιος: ”Θα διακονώ με όλες μου τις δυνάμεις την ενότητα”

Στην εκπομπή “Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα” στο TRT φιλοξενήθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος μίλησε για την σημασία της ενότητας στις μέρες μας, την Ευρώπη, τους Πρόσφυγες, τα Θρησκευτικά αλλά και τις σχέσεις Εκκλησίας με την πολιτεία.

“Έχω συνειδητοποιήσει ότι στην εποχή μας, πρέπει το υποστηρίζουμε με ένταση την ενότητα. Εγώ τουλάχιστον θα διακονώ την ενότητα και θα προσφέρω τον εαυτό μου, ώστε να μην χρειαστεί με πόνο να δώ να χαθεί” πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνάτιος.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς και στην πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι “όλοι κάνουν μια αυστηρή κριτική αυτή την στιγμή σε κάποιον που στην Δύση θέλει να διασφαλίσει τα σύνοα της χώρας του, όταν εκείνοι έχουν κλείσει τα σύνορα στην Ευρώπη.”

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος μίλησε και για την υποδοχή των προσφύγων στην πόλη του Βόλου, υπογραμμίζοντας ότι “η κίνηση με την υποδοχή στα σχολεία έγινε πρότυπο σε όλη την Ελλάδα. Ποιος έχει το δικαίωμα από αυτά τα παιδιά που δεν φταίνε σε τίποτα να τους στερήσει την γνώση του σχολείου; Αύριο θα μας θυμούνται για αυτό που τους προσφέραμε.”

“Στην ιστορία μας, έχουμε πολλά παραδείγματα! Υποδεχθήκαμε, ενσωματώσαμε, εμπλουτιστήκαμε και εμπλουτίσαμε και τώρα θα φοβηθούμε; Ε όχι! Δεν θα επιτρέψουμε αυτός ο φόβος να κυριαρχήσει γιατί αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, διότι αν κρατήσουμε την πίστη και την παράδοσή μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα” πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας για το μάθημα των Θρησκευτικών ανέφερε ότι ισχύουν όσα συμφωνήθηκαν στην περίφημη συνάντηση του Μαξίμου, τονίζοντας ότι η Εκκλησία έχει δημιουργήσει μια ομάδα ειδημόνων και αυτή η επιτροπή τον Μάρτιο θα παρουσιάσει το έργο της στην Ιεραρχία και αυτή θα εγκρίνει, θα βελτιώσει η θα απορρίψει.

Αναφερόμενος στο θέμα διαχωρισμού Εκκλησίας – Πολιτείας, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος ανέφερε ότι “σε επίπεδο επίσημο και συνταγματικό τίποτα δεν έχει ειπωθεί για τις σχέσεις, διότι το θέμα του Συντάγματος μάλλον κανείς δεν θέλει να το αγγίξει και μάλιστα στα θέματα που αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας με την Πολιτεία.”

Αναδημοσίευση: Romfea.gr

Related posts