29 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Τα Άγια Θεοφάνεια στο Βόλο

Με την δέουσα λαμπρότητα η Τοπική μας Εκκλησία θα εορτάσει την μεγίστη εορτή των Θεοφανείων, με επίκεντρο του εορτασμού τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών, την παραμονή των Θεοφανείων (5/1), από τις 5 έως τις 8.30π.μ., στους Ιερούς μας Ναούς θα τελεστούν οι Ακολουθίες του Όρθρου, των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών της εορτής, ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, στο τέλος της οποίας θα τελεστεί ο Μέγας Αγιασμός. Αμέσως μετά, οι Ιερείς μας θα περιέλθουν τις ενορίες για τον αγιασμό των οίκων.

Στις 6μ.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Θεοφανείων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Αρχιμ. Σίμων Δερβίσης, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα τελέσει τον Μέγα Αγιασμό. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα ξεκινήσει η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Εικόνος των Θεοφανείων στους δρόμους του Βόλου, με κατάληξη την παραλία, όπου ο Επίσκοπος, επιβαίνων επί πλοιαρίου, θα τελέσει τον Αγιασμό των Υδάτων.

Related posts