29 Μαρτίου, 2024

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στη Μητρόπολή μας – Η Τοπική μας Εκκλησία τιμά τον παλαίμαχο Εκπαιδευτικό Ιωάννη Πατρίκο

Στο πλαίσιο του εορτασμού της μνήμης των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Προστατών της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, διοργανώνει πανηγυρικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Εκπαιδευτικών του νομού μας.

 

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 30/1 θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, θα ψαλούν αρτοκλασία υπέρ υγείας των Εκπαιδευτικών του Νομού μας και Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων Εκπαιδευτικών.

 

Στις 11π.μ., στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή) θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκδήλωση, κατά την οποία θα απονεμηθεί η Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας, ο Χρυσός Σταυρός μετά Διπλώματος στον παλαίμαχο Εκπαιδευτικό κ. Ιωάννη Πατρίκο, Φιλόλογο.

Για τον τιμώμενο θα ομιλήσουν ο κ. Χρίστος Ξενάκης, Φιλόλογος, με θέμα «Γιάννης Πατρίκος, μια ολοκληρωμένη πνευματική προσωπικότητα» και ο κ. Γρηγόριος Καρταπάνης, Ναυπηγός, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών, με θέμα «Αναμνήσεις από τη διδασκαλία του Γιάννη Πατρίκου».

Μετά την απονομή της Τιμητικής Διακρίσεως, ο κ. Πατρίκος θα αντιφωνήσει με θέμα «Ο σπερματικός λόγος του Θεού στους Αρχαίους Έλληνες Συγγραφείς και η αρμονική σύζευξη Χριστιανισμού και Ελληνισμού από τους Τρεις Ιεράρχες».

 

Την εκδήλωση θα κλείσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Related posts