20 Απριλίου, 2024

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ του Συνδέσμου Νέων της ΙΜΔ 4-7-Μαίου 2016 στην Κ Ε Ρ Κ Υ Ρ Α

Προγραμμα Εκδρομής

 

1 Ημέρα : Τετάρτη  04/05/2016 Βόλος – ΚΕΡΚΥΡΑ
Αναχώρηση ώρα 07:00 από Βόλο για Κέρκυρα, μέσω Εγνατίας οδού επίσκεψη στο  Μέτσοβο. Στη συνέχεια αναχώρηση για Ηγουμενίτσα από όπου θα πάρουμε το φερυ-μπωουτ το οποίο μετά από δίωρη περίπου θαλάσσια διαδρομή θα μας φέρει στο πανέμορφο νησί των Φαιάκων, στην Κέρκυρα. Το μεσημέρι άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Το απόγευμα βόλτα στην πόλη της Κέρκυρας. θα επισκεφτούμε το εντυπωσιακό ανάκτορο που έκτισε η βασίλισσα της Αυστρίας Ελισάβετ, το εκπληκτικό Αχίλλειον. Ένας υπέροχος χώρος με αναγεννησιακές τοιχογραφίες και αγάλματα, με αυτό του Αχιλλέα να δεσπόζει, προτομές των εννέα μουσών αλλά και διασήμων φιλοσόφων καθώς και έναν κατάφυτο κήπο με πεζούλια. Κατόπιν αναχωρούμε για την αριστοκρατική συνοικία της πόλης το Κανόνι, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τη μοναδική θέα που απλώνεται μπροστά του: καταπράσινες ακτές, το νησάκι με την εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών, που ενώνεται με το Κανόνι με μια στενή λωρίδα στεριάς και το ξακουστό Ποντικονήσι, που έχει πάνω του μια εκκλησία του Παντοκράτορα κτισμένη τον 11ο ή 12ο αιώνα. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
2 Ημέρα : 5-5-16 ΚΕΡΚΥΡΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και εν συνεχεία θα ξεναγηθούμε στην πόλη. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα , πολιούχου της πόλης, όπου φυλάσσονται σε ασημένια λάναρκα τα Λείψανα του Αγίου. Το μοναδικό στην Ευρώπη Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, το οποίο στεγάζεται στα Παλαιά Ανάκτορα – επιβλητικό κτίσμα του 19 αιώνα, στο οποίο έγινε η Διάσκεψη κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούνιο του 1994. Εδώ θα δούμε επίσης τη Δημοτική Πινακοθήκη, το Μνημείο της Ένωσης των Επτανήσων, το Πολυγωνικό Βενετσιάνικο πηγάδι. Στη συνέχεια αφού περπατήσουμε στα γραφικά πλακόστρωτα καντούνια της παλιά πόλης, θαυμάζοντας τα παραδοσιακά σπίτια με Ιταλική επίδραση, θα καταλήξουμε στο περίφημο Λιστόν, ένα εξαιρετικό δείγμα της Γαλλικής παρουσίας όπου θα απολαύσουμε τον καφέ ή το αναψυκτικό μας. Μπροστά μας ξετυλίγεται η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, η Σπιανάδα και απέναντι δεσπόζει το Παλιό Φρούριο. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε στα πολλά μαγαζιά που βρίσκονται γύρω από τη Σπιανάδα και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση.  Διανυκτέρευση.
3 Ημέρα : Πέμπτη   06/05/2016 ΚΕΡΚΥΡΑ
Μετά το πρωινό θα συνεχίσουμε τη γνωριμία μας με το νησί, επισκεπτόμενοι το βόρειο τμήμα του. Θα περάσουμε από τη Δασιά και θα καταλήξουμε στην περίφημη Παλαιοκαστρίτσα, την τουριστικότερη ίσως περιοχή του νησιού, όπου σύμφωνα με κάποιους μελετητές ταυτίζεται με την ομηρική πόλη των Φαιάκων. Θα επισκεφτούμε το επιβλητικό μοναστήρι της Θεοτόκου πάνω στην κορυφή του ομώνυμου λόφου. Μεγάλη εντύπωση θα μας προκαλέσουν οι αγιογραφίες και οι εικόνες καθώς και τα οστά μια γιγαντιαίας φάλαινας, που φυλάσσονται στο μοναστήρι και συνεχίζοντας μετά το χωριό Κρήνη θα δούμε το Βυζαντινό Φρούριο  Αγγελόκαστρο, κτίσμα του 13ου αιώνα. Στη συνέχεια μετάβαση στην πόλη όπου και θα γευματίσουμε. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση..
4 Ημέρα : Σάββατο 07/05/2016 ΚΕΡΚΥΡΑ – Βόλος
Μετά το πρόγευμα επιβίβαση στο φερυ-μποουτ για Ηγουμενίτσα και από εκεί για Ιωάννινα. Άφιξη και αμέσως επίσκεψη στο Μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα του Βρέλλη. Επίσκεψη στο νησί της Κυρά Φροσύνης και στη συνέχεια φαγητό στα Ιωάννινα. Η επιστροφή μας θα συνεχιστεί μέσω Εγνατίας, για να φθάσουμε στο Βόλο νωρίς το βράδυ.
ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
• Τις μετακινήσεις με πούλμαν.
• Διαμονή σε ξενοδοχείο με πρωινό
• Εισητήρια πλοίου.
¥ ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για τα μέλη του Συνδέσμου Νέων: 170,00 Ευρω.
¥ Πληροφορίες δηλώσεις στον υπεύθυνο της εκδρομής π Χρήστο Χαχαμίδη τηλ: 6972094835 και email. [email protected].
¥ Προκαταβολή με τη δήλωση 80€.

 

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 25-4-2016

Related posts