21 Φεβρουαρίου, 2024

Τελευταια Νεα

600 συμπολίτες μας κατέφυγαν στον Συμβουλευτικό Σταθμό Υποστήριξης Πολιτών το προηγούμενο έτος

Ο Αγιασμός ενάρξεως της Λειτουργίας του Σ.Σ.Υ.Π. της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και του Κοινωνικού Φαρμακείου, για το τρέχον Εκκλ/κό έτος, τελέστηκε χθες στην έδρα του Σταθμού, το Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι των συνεργαζομένων φορέων και εκπρόσωποι των πολιτικών, των Στρατιωτικών και των Αστυνομικών Αρχών της πόλης μας.

Στον Χαιρετισμό του ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε όλους τους συνεργαζόμενους φορείς για την ολόθυμη προσφορά τους και  σημείωσε ότι «η δομή αυτή αποτελεί μοντέλο για ανάπτυξη αντίστοιχων πρωτοβουλιών σε όλη την Ελλάδα, ενώ είμαστε έτοιμοι, με το συγκεκριμένο δίκτυο ασφαλείας, να ανταποκριθούμε σε κάθε νέα ανάγκη που μπορεί να προκύψει».

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Τάσος Μπατζιάκας επεσήμανε ότι «ως Δήμος Βόλου θα συμβάλουμε στην  προσπάθεια της Τοπικής Εκκλησίας με την παραχώρηση και άλλων ποσοτήτων φαρμάκων στο Κοινωνικό Φαρμακείο»

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Βόλου κ. Κων/νος Ματσιώλης, από τη μεριά του τόνισε ότι «στο Κοινωνικό φαρμακείο εξυπηρετούνται περί τους 300 άποροι συμπολίτες μας ετησίως, ενώ, το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότεροι το προσεγγίζουν. Έχει γίνει αντιληπτό από την κοινωνία μας πως υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των απόρων στο πολύ σημαντικό αγαθό, που λέγεται φάρμακο»

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Λάζαρος Γαϊτάνης, ο οποίος σημείωσε ότι «δεσμεύτηκα στον Σεβασμιώτατο ότι η συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου με την Μητρόπολη θα είναι ακόμα καλύτερη… Ο άπορος θα καθοδηγείται ώστε να έχει νομική προστασία και σε δικαστικό επίπεδο».

Ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λαρίσης κ. Ιωάννης Κόνσουλας επεσήμανε ότι στο πλαίσιο λειτουργίας του Σταθμού εξυπηρετούνται ετησίως περίπου 2ο άτομα και τόνισε ότι «οι συμβολαιογράφοι συνεχίζουμε να βάζουμε τον εθελοντισμό στην πρώτη γραμμή και ν’ απαντούμε στην απογοήτευση της κοινωνίας με την εθελοντική προσφορά των συμβουλών μας σε εκείνους που έχουν την ανάγκη των γνώσεών μας…»

Τέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών κ. Άρης Παπανδρέου επεσήμανε ότι οι συμπολίτες μας ζητούν συμβουλές κυρίως για ζητήματα συνταξιοδοτικά και υποβολής του Ε9.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν Εκκλ/κό έτος 2013-2014 στον Σ.Σ.Υ.Π. εξυπηρετήθηκαν συνολικά περί τους 600 άποροι συμπολίτες μας.

 

Ωράριο λειτουργίας του Σταθμού:

Κάθε Τρίτη, από τις 6 – 8 μ.μ., παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου, του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λαρίσης, του Συλλόγου Φοροτεχνικών και Οικονομολόγων Λογιστών Βόλου.

 

Ωράριο Λειτουργίας Κοινωνικού Φαρμακείου:

Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 6 – 8 μ.μ.

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη 11 π.μ. – 1 μ.μ.

Οι συναντήσεις με ειδικούς ψυχολόγους για ψυχολογική υποστήριξη πραγματοποιούνται με ραντεβού στο τηλ. 24210 28833.

Related posts