23 Σεπτεμβρίου, 2023

«Των αδελφών μου των ελαχίστων… » Χριστουγεννιάτικη γιορτή κατηχητικών Ι.Μ.Δ.

Η θεατρική ομάδα των κατηχητικών και η παιδική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος θα παρουσιάσει το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012, στις 5 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή) το θεατρικό έργο του Δρ. Στέλιου Πελασγού, με τίτλο «Των αδελφών μου των ελαχίστων ….», με συνοδεία Χριστουγεννιάτικων καλάντων και τραγουδιών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Την μουσική διδασκαλία και διεύθυνση της παιδικής χορωδίας έχει η κ. Μαριάννα Σαμαρτζή.

Η θεατρική ομάδα αποτελείται από 35 παιδιά των κατηχητικών σχολείων των ενοριών του Βόλου, ενώ τον συντονισμό και την σκηνοθετική επιμέλεια έχουν η κ. Πελαγία Καζηλάρη και ο δρ. Σ. Πελασγός. Τα σκηνικά σχεδίασε και κατασκεύασε ο κ. Βαγγέλης Πατσέας.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Η πλοκή του έργου εμπνέεται από το Χριστουγεννιάτικο διήγημα του Λέοντος Τολστόι «Μια ξεχωριστή μέρα του μπάρμπα -Πανώφ», αλλά μεταφέρει την δράση σε μια σημερινή ενορία της περιοχής μας. Ήρωες και ηρωίδες είναι τα ίδια τα παιδιά των κατηχητικών τα οποία ζηλεύουν την χάρη των τριών Μάγων και θέλουν να κάνουν τα ίδια δώρα στον Χριστό. Χωρίζονται σε τρεις ομάδες και λένε τα κάλαντα για να συγκεντρώσουν χρήματα. Στο δρόμο, όμως, για την αγορά συναντούν την ανθρώπινη ανάγκη και τους εθελοντές της Ι.Μ.Δ. που αγωνίζονται να την ανακουφίσουν. Τα παιδιά αλλάζουν γνώμη και… η συνέχεια επί σκηνής.

Ο τίτλος του θεατρικού έργου προέρχεται από το Ευαγγελικό χωρίο που ακούγεται στο τέλος του «…εφ’ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε»

Related posts