30 Σεπτεμβρίου, 2023

Συνέδριο Στελεχών Νεότητος στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Το εναρκτήριο Συνέδριο Στελεχών Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για το νέο ιεραποστολικό έτος 2012-2013, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22/9 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν οι υπεύθυνοι Ιερείς Νεότητος των ενοριών και τα στελέχη του Κατηχητικού έργου της Τοπικής Εκκλησίας.

 

Το Συνέδριο θα αρχίσει με τον χαιρετισμό του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ενώ θα ακολουθήσει η εισαγωγική εισήγηση από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης κ. Παύλο, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Πώς πρέπει να μιλάμε στα παιδιά μας, για να μπορούν να μάς ακούνε και πώς πρέπει να ακούμε τα παιδιά μας, για να μπορούν να μάς μιλάνε»

 

Στη συνέχεια θα σχηματιστούν τέσσερις Ομάδες Εργασίας:

Στην πρώτη, που θα αφορά την προσχολική και την πρώτη σχολική ηλικία, εισηγήτρια θα είναι η Πρεσβυτέρα Κυριακή Μπαθρέλου, Παιδαγωγός – Κατηχήτρια, η οποία θα αναπτύξει το θέμα «Μεγάλες προσδοκίες στις μικρές ηλικίες»

 

Στην δεύτερη, που θα αφορά τις τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ, Δημοτικού εισηγητές θα είναι ο κ. Στυλιανός Πελασγός, που θα αναπτύξει το θέμα «Από την παρακολούθηση στη συμμετοχή και στη συμπροσευχή. Πνευματικοί και Παιδαγωγικοί στόχοι του νέου κατηχητικού βοηθήματος» και ο κ. Ηλίας Λιαμής, Θεολόγος – Εκπαιδευτικός, που θα μιλήσει με θέμα «Ο Κατηχητής: εργαλείο παιδαγωγίας – εργαλείο της χάριτος»

 

Στην τρίτη, που αφορά το Γυμνάσιο και το Λύκειο, εισηγητής θα είναι ο Αρχιμ. Πολύκαρπος Μπόγρης, Γραμματέας της Σ.Ε. επί της Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, που θα αναπτύξει το θέμα «Πρακτικές οδηγίες συγκρότησης Κατηχητικού Γυμνασίου – Λυκείου και αξιοποίηση της ιστοσελίδας Κατηχήσεως της Ιεράς Συνόδου»

 

Στην τέταρτη, που θα αφορά στους Ιερείς – Υπευθύνους Νεότητος, εισηγητής θα είναι ο Πρωτ. Σπυρίδων Βασιλάκος, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών & Λεβαδείας, που θα μιλήσει με θέμα «Η ακινησία στο “πορευθέντες” και η σιωπή στο “μαθητεύσατε”»

 

Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την καταληκτήρια ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Related posts