28 Σεπτεμβρίου, 2023

Εκδρομή του Συνδέσμου Νέων στη Ρώμη – Νάπολη – Πομπηία

Αγαπητοί μας φίλοι, για άλλη μια χρονιά ο Σύνδεσμος Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος διοργανώνει την ετήσια εκδρομή του στο εξωτερικό. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί από 17/4/2012-22/4/2012 στη. ΡΩΜΗ ΝΑΠΟΛΗ ΠΟΜΠΗΙΑ. Η τιμή συμμετοχής για το καθένα ανέρχεται στο ποσό των 440 ευρώ. Θα μας δώσετε μεγάλη χαρά αν και φέτος βρεθείτε κοντά μας και σ αυτή τη δράση του συνδέσμου.

Με όλη μου την αγάπη.

Σας εύχομαι καλή αγία και μεγάλη Σαρακοστή και καλή Ανάσταση!

π. Χριστος Χαχαμίδης.

Πρόγραμμα 6ημερης εκδρομής

του Συνδέσμου νέων

της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

1η Hμέρα: ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι Ηγουμενίτσας. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για τo Μπάρι. Διασκέδαση και γνωριμία στους πολυτελείς χώρους του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η Hμέρα: ΡΩΜΗ

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Μπάρι, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την νεκρόπολη της Πομπηίας, όπου θα δούμε το περιμετρικό τείχος, το φόρουμ, την πόρτα Μαρίνα, την έπαυλη των Βέτρι, τον Ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο της Πομπηίας και τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Ιταλίας, τη Ρώμη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος, για να γνωρίσετε την μαγεία της φωτισμένης πόλης.

3η Hμέρα: ΡΩΜΗ

Τα μνημεία που διασώθηκαν από τη Χρυσή Εποχή της αρχαίας Ρώμης, είναι εντυπωσιακά και θα τα επισκεφθούμε στην πρωινή μας περιήγηση που είναι πανοραμική. Από το Κολοσσαίο, το οποίο άρχισε να χτίζεται το 72 μ.Χ., θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την πόλη. Ακολουθεί το Στάδιο Circus Maximus, το ακροατήριο του οποίου έφθανε τους 250.000 θεατές. Το Ρωμαϊκό Φόρουμ, ήταν η έδρα της πολιτικής και διοικητικής ζωής της αυτοκρατορίας. Η Piazza Venezia φιλοξενεί το πρώτο αναγεννησιακό κτίριο που κτίσθηκε στην πόλη, το Palazzo Venezia, με το τεράστιο μνημείο του Vittorio Emmanuelle II. Η Piazza de Campidoglio σχεδιάστηκε από το Μικελάντζελο. Στη Φοντάνα ντι Τρέβι που σχεδίασε ο Σάλβι και βρίσκεται δίπλα στο Palazzo Poli, θα θαυμάσουμε ένα εντυπωσιακό θέαμα από μυθικά θαλάσσια πλάσματα. Λίγο πιο πέρα, στη Piazza Navona θα απολαύσουμε τη Fontana del Tritone. Απέναντι βρίσκεται η Fontana dei Quattro Fiumi του Μπερνίνι (1651), με έναν οβελίσκο της εποχής του Δομιτινιανού. Θα τελειώσουμε την περιήγησή μας στις αρχαιότητες, με μία επίσκεψη στο αριστούργημα της κλασικής αρχιτεκτονικής, το Πάνθεον. Το απόγευμα, χρόνος ελεύθερος.

4η Hμέρα: ΡΩΜΗ

Στο Βατικανό, το πιο μικρό ανεξάρτητο κρατίδιο στον κόσμο, βρίσκεται η κατοικία του Πάπα, δίπλα στην περίφημη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Είναι ένα κτίριο μνημειακών διαστάσεων, το οποίο αποτελείται από την Πλατεία και τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και τα ανάκτορα του Βατικανού εκτός του Αγίου Παύλου, η οποία αποτελεί εξκλάβιο. Εδώ θα έλθουμε στη συνέχεια και είστε ελεύθεροι να θαυμάσετε τη θεσπέσια κατασκευή του Μιχαήλ Άγγελου και ολόκληρο το έργο που φέρει την υπογραφή του Μπερνίνι (1656-1667). Αργότερα, θα επισκεφθούμε τις Κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου, όπου θα δούμε τις Κρύπτες των Πάππων, την κρύπτη της Αγίας Καικιλίας, τους τάφους των πρώτων Χριστιανών και τους διαδρόμους με τα Κουμπικουλι των θυσιών. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

5η Hμέρα: ΕΝ ΠΛΩ

Πρωινό και αναχώρηση για τη βασική εκπρόσωπο του Ιταλικού Νότου, τη Νάπολη. Μετά από μια εκπληκτική διαδρομή θα εισέλθουμε στην ενδιαφέρουσα πόλη για να διαπιστώσουμε αμέσως ότι είναι γεμάτη αντιθέσεις και ότι ο ρυθμός της ζωής της είναι πολύ διαφορετικός. Θα περιτριγυρίσουμε τα αξιοθέατά της, θα δούμε την παλιά πόλη όπου έχουν κτισθεί περισσότερες από 300 εκκλησίες, οχυρά και ανάκτορα, τα τρία κάστρα που βρίσκονται στο κέντρο της, μαζί και ο μπαρόκ οβελίσκος της Immacolata του 18oυ αιώνα και το λιμάνι της που σφύζει από ζωή. Αργότερα, αναχώρηση για το λιμάνι του Μπάρι, όπου μας περιμένει, το πλοίο για την επιστροφή μας. Άφιξη και επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

5η Hμέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι Ηγουμενίτσας / Πάτρας. Άφιξη, αποβίβαση και αναχώρηση για τον τελικό μας προορισμό μας.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 440 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Ø · Μεταφορά – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο

Ø ·Εισιτήρια πλοίου Ελλάδα – Ιταλία – Ελλάδα σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με λουτρό

Ø · Διανυκτερεύσεις τρεις (3) σε ξενοδοχείο 4*, σε δίκλινα-τρίκλινα δωμάτια με πρωινό

Γεύματα συνολικά τρία (3) στο ξενοδοχείο

Ø Αρχηγός εκδρομής

Ø · Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Τα επιπλέον γεύματα – ποτά , είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία , προαιρετικές.

Σημείωση :

Ο αρχηγός της εκδρομής έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες χωρίς όμως να παραλείψει τίποτε από αυτό .

ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ Ή ΝΕΑ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Προκαταβολή με τη δήλωση 180€.Αρ. Λογ. Eurobank 0026-0159-80-0200266217 στο όνομα Χαχαμίδης Χρίστος.

(Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής η προκαταβολή δεν επιστρέφεται).

· Ο υπεύθυνος της εκδρομής είτε για την καλύτερη έκβαση της εκδρομής είτε για διαφόρους άλλους απρόβλεπτους λόγους κακοκαιρίας απεργιών κλπ. Έχει το δικαίωμα της αλλαγής του προγράμματος οι δε συμμετέχοντες στην εκδρομή αποδέχονται αυτό ανεπιφύλακτα.

· Πληροφορίες δηλώσεις στον υπεύθυνο της εκδρομής

π Χρήστο Χαχαμίδη τηλ: 6972094835 και email.

Related posts