26 Απριλίου, 2024

Οδηγίες Μητροπολίτου Δημητριάδος για την επιλογή των νέων Εκκλ/κών Συμβούλων

Εγκύκλιο σημείωμα προς τους Προϊσταμένους των Ενοριακών Ναών και τους Προέδρους των Διαχειριστικών  Επιτροπών των Ιερών Παρεκκλησίων της Μητροπόλεώς μας απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενόψει της λήξης της θητείας των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων (31/12/2010) και της επιλογής των νέων μελών τους.

Ο Σεβασμιώτατος υπενθυμίζει τις διατάξεις του άρθρου 7 του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος «Περί Εκκλ/κών Συμβουλίων», όπου ορίζονται επακριβώς οι όροι και οι προϋποθέσεις της επιλογής των προσώπων εκείνων που θα κληθούν να πλαισιώσουν τον Ιερέα – Πρόεδρο στην διευθέτηση των διοικητικών ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία των Ιερών Ναών και Παρεκκλησίων.

Ακολούθως ο κ. Ιγνάτιος εφιστά την προσοχή των Προέδρων στην σωστή επιλογή των προσώπων για την αποφυγή δυσλειτουργιών και προβλημάτων μελλοντικά και περιγράφει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να πληρούν οι Εκκλ/κοί Σύμβουλοι. Συγκεκριμένα συμβουλεύει τα εξής: «Παρακαλούμεν και αυτή την φορά, να προσέξετε πολύ ώστε να επιλεγούν τα πλέον κατάλληλα πρόσωπα για την υπεύθυνη διακονία του Εκκλησιαστικού Επιτρόπου και δη τα νεότερα στην ηλικία, με ζήλο ένθεο, με φόβο Θεού και Μυστηριακή ζωή, με ταπεινό φρόνημα και έντιμη πολιτεία. Αλλιώς θα επισυμβαίνουν δυσάρεστα και θα αναγκαζόμαστε να επεμβαίνουμε για την προάσπιση των δικαιωμάτων του Ναού σας. Γι’ αυτό και σε ορισμένες περιπτώσεις, που γνωρίζουμε, θα επιληφθούμε προσωπικά στη διαδικασία της επιλογής».

Related posts