03 Δεκεμβρίου, 2022

Συνεχίζονται οι επισκέψεις στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

 

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχτηκε φοιτητές και καθηγητές, μέλη του συνεδρίου “Γενετική βελτίωση φυτών” της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου όπου είδαν, έμαθαν και θαύμασαν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Μακρινίτσας. Γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13ο αιώνα έως τον 20ο αιώνα, θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου.

Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της περιοχής μας να επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα 6 εκπαιδευτικά προγράμματά του.

 

Υπενθυμίζουμε ότι το ωράριο λειτουργίας του μουσείου για το μήνα Οκτώβριο είναι:

Από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη 10.00 π.μ. – 5.00μ.μ.

Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 10.00 π.μ. – 7.00μ.μ.

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κ. Γκαραγκούνη Καλλιόπη καθημερινά από τις 10.00 π.μ. έως τις 8.00 μ.μ.

Στοιχεία επικοινωνίας 2428090016, 6978668632

email: [email protected] ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου http://makrinitsamuseum.gr/index.php/el/

Related posts