16 Αυγούστου, 2022

Στην κατασκήνωση του Αγίου Λαυρεντίου λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος – Ξεκίνησε η 2η κατασκηνωτική περίοδος

Κάτω από τον ίσκιο των πλατάνων στην κατασκήνωση της Τοπικής μας Εκκλησίας στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, λειτούργησε την Κυριακή 3/7 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, την τελευταία ημέρα της 1ης φετινής κατασκηνωτικής περιόδου, στην οποία φιλοξενήθηκαν αγόρια του Δημοτικού, με υπεύθυνο τον κ. Νικόλαο Κεσκίνη και πνευματικό σύμβουλο τον Αρχιμ. Καλλίνικο Γεωργακόπουλο.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε στα παιδιά ότι «μαζί λειτουργήσαμε σήμερα, μαζί υποδεχθήκαμε τον Χριστό και κοινωνήσαμε το Σώμα και το Αίμα Του, γιατί όλοι μαζί συγκροτούμε την Οικογένεια του Χριστού». Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τα στελέχη της κατασκήνωσης για την αγάπη και την προσφορά τους στους κατασκηνωτές. Ευχαρίστησε τον π. Καλλίνικο, που έχει την γενική ευθύνη λειτουργίας της κατασκήνωσης, τις κυρίες του μαγειρείου, για την αγάπη και την φροντίδα προς τα παιδιά. Ζήτησε δε από τους μικρούς κατασκηνωτές αυτά που έμαθαν στην κατασκήνωση να τα κάνουν μάθημα στο σπίτι, μεταφέροντας και στο οικογενειακό τους περιβάλλον την εμπειρία της κατασκηνωτικής ζωής.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό της 2ης  κατασκηνωτικής περιόδου, στην οποία φιλοξενούνται κορίτσια του Δημοτικού, με υπεύθυνους τον Πρωτ. Βασίλειο Αδάμ και την Πρεσβυτέρα του Λαμπρινή Λουλουδάκη.

Related posts