30 Μαΐου, 2023

Τελευταια Νεα

Πανηγύρεις Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Πανηγύρεις Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Τη μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου τιμά η Εκκλησία μας την Τετάρτη 29/6.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Τοπική μας Εκκλησία θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Ν. Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής στις 7.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στις 10.30 μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στις 6.45 μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου.

Στις 8.15 μ.μ. στο προαύλιο του Ιερού Ναού, θα πραγματοποιηθεί Μουσική εκδήλωση υπό της παιδικής χορωδίας και ορχήστρας του Ωδείου Παλάσκα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιερός Ναός, στα πλαίσια της Πανηγύρεως, φιλοξενεί ιερό λείψανο του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, προερχόμενο από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και θα παραμείνει προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών έως και την Πέμπτη 30/6 το απόγευμα οπότε και θα αναχωρήσει. Ολόκληρο το πρόγραμμα της πανηγύρεως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της μητροπόλεώς μας imd.gr

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Αργαλαστής

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακόπουλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, ιεροκήρυκος της ΙΜΔ, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Κατηχωρίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Μπατάκα, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Σκλήθρου Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νικοδήμου Αγαθονίκου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Μακρή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Related posts