30 Μαΐου, 2023

Τελευταια Νεα

Μαθητές από: Χαϊδάρι, Αλόννησο, Ασπρόπυργο και Μαγούλα, αυτό το Σαββατοκύριακο στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

 Συνεχίζονται μέσα στην Αναστάσιμη και πανευφρόσυνη περίοδο που διανύουμε, με σύμμαχο τον καλό καιρό, στο ανοιξιάτικο μοναδικά υπέροχο Πηλιορείτικο τοπίο, οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε το 4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, καθώς και το Γυμνάσιο Λ.Τ. Αλοννήσου.

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, επισκέφθηκαν το Μουσείο, το 1ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου και το Γυμνάσιο Μαγούλας.

Μαθητές και καθηγητές ξεναγηθήκαν στους χώρους του Μουσείου όπου είδαν, έμαθαν και θαύμασαν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Μακρινίτσας. Οι μαθητές γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13ο αιώνα έως τον 20ο αιώνα, θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου.

Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της περιοχής μας να
επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα 5 εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Υπενθυμίζουμε ότι το ωράριο λειτουργίας του μουσείου είναι:

Από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη 10.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.

Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 10.00 π.μ. – 6.00 μ.μ.

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κ. Γκαραγκούνη Καλλιόπη καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα.

Στοιχεία επικοινωνίας 2428090016, 6978668632

E-mail: [email protected] ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου http://makrinitsamuseum.gr/index.php/el/

Related posts