03 Δεκεμβρίου, 2022

Ο Επιτάφιος Θρήνος

Ο Επιτάφιος Θρήνος

Την Μεγάλη Παρασκευή η Εκκλησία μας παρουσιάζει τη Θεόσωμο Ταφή του Χριστού.  Μπροστά στον Επιτάφιο, ψέλνουμε τα εγκώμια. Δεν θρηνούμε έναν νεκρό. Η πηγή της ζωής δεν είναι δυνατόν να δεσμευθεί από τον θάνατο. Θρηνούμε τον δικό μας πνευματικό θάνατο. Θρηνούμε τη δική μας ανικανότητα να αγαπήσουμε τον Θεό. Θρηνούμε για την ανυπακοή και τις αμαρτίες μας και παρακαλούμε το Θεάνθρωπο Λυτρωτή μας να μάς σώσει και να μάς λυτρώσει από αυτήν την τραγική μοίρα.

Αποκαθήλωση στον Λόφο της Παναγίας Ξενιάς

Την Μεγάλη Παρασκευή, στις 3 μ.μ., ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα τελέσει την Ακολουθία της Αποκαθήλωσης στον Λόφο της Παναγίας Ξενιάς.

Αποκαθήλωση στον Λόφο της Παναγίας Γορίτσας

Η ίδια Τελετή της Αποκαθηλώσεως και ο Επιτάφιος Θρήνος, θα τελεστούν στις 3.00 μ.μ. και στον Λόφο της Παναγίας Γορίτσας.

Προς τον σκοπό αυτό, το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου, θα δρομολογήσει αστικά λεωφορεία που θα εκτελέσουν δρομολόγια ως εξής:

Δρομολόγια Μ. Παρασκευής 22/4/2022

Από Αφετηρία (Άναυρος) >>> Γορίτσα
1ο>14.00
2ο>14.30
3ο>16.30
4ο> 18.30

Στο Διαδημοτικό Κοιμητήριο Βόλου

Στο νέο Διαδημοτικό Κοιμητήριο θα πραγματοποιηθεί η Ακολουθία Επιταφίου Θρήνου στις 12 το μεσημέρι. Η Έξοδος του Επιταφίου και η Λιτάνευση εντός του Κοιμητηρίου στις 1.30 το μεσημέρι.

Στις 7.30 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Τα εγκώμια θα ψάλει Βυζαντινός χορός, υπό τη δ/νση του Πρωτοψάλτου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος κ. Ευσταθίου Γραμμένου.

Στις 9.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η έξοδος και η λιτάνευση του Επιταφίου προς την παραλία του Βόλου, όπου θα συναντηθούν οι Επιτάφιοι των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου, Αναλήψεως, Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης και Μεταμορφώσεως Βόλου. Επί της εξέδρας ο Σεβασμιώτατος θα ομιλήσει επικαίρως.

Η Ακολουθία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube και τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία».

Για να παρακολουθήσετε την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου Πατήστε εδώ.

Related posts