30 Μαΐου, 2023

Τελευταια Νεα

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο Ηρώδης δεν είναι ικανός να νικήσει το Παιδίον» – Λαμπρά τα Χριστούγεννα στον Βόλο

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της δημίσιας υγείας, γιορτάστηκαν φέτος τα Χριστούγεννα στον Βόλο, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσε πλήθος Κληρικών μας και λαϊκών αδελφών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Φιλοκτήμων Σταμόπουλος – Σαμαράς, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βόλου. Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πατρικώς στους πιστούς και μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Ελάτε να ζήσουμε το θαύμα! και μάλιστα εις πείσμα κάποιων, που δεν μπορούνε να βιώσουν το θαύμα. Κι έτσι, προκειμένου να εκφράσουν τον δικό τους κόσμο της αθεΐας, δυστυχώς ακόμα κι όταν εκπροσωπούν αυτόν τον λαό, εκφράζονται με αναίσχυντο τρόπο και μάλιστα για το πρόσωπο της Παναγίας. Είναι λυπηρό. Αλλά μην πτοηθούμε. Η Παναγία άντεξε κάτω απ΄ τον Σταυρό. Η Παναγία δεν θέλει κανέναν να την υπερασπιστεί. Είναι αυτή που είναι. Εμείς ζητάμε σ’ αυτόν το λαό να μην σπείρεται η διχόνοια. Επιτέλους, κάποιοι να καταλάβουν σε τί οφείλει αυτός ο λαός την ύπαρξή του. Τί σημαίνει γι’ αυτόν η Παναγία. Τί σημαίνει η Γέννα του Χριστού. Τί σημαίνει ο ίδιος ο Χριστός. Όποιος δεν μπορεί αυτό να το κατανοήσει, τουλάχιστον ας μην εκπροσωπεί αυτόν λαό κι ας ιδιωτεύσει όπως αυτός θέλει. Ελάτε να ζήσουμε το θαύμα! θα ακολουθήσουν πολλοί. Πάντοτε υπήρχαν οι αρνητές. Πάντοτε υπάρχουν αυτοί που σπέρνουν τη διχόνοια και τον διχασμό. Ας κρατήσουμε την ενότητα, την πίστη μας, τη χαρά του θαύματος της Γεννήσεως απ’ την Αειπάρθενο Μαρία μας, και κανείς δεν θα μπορέσει, και δεν θα τολμήσει ποτέ, να διώξει απ΄ αυτόν τον λαό, την ακλόνητη πίστη στον Χριστό και στην Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας!».

Ανήμερα της μεγάλης εορτής ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος λειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, παρουσία πλήθους ευσεβούς λαού. Κατά την Θεία Λειτουργία αναγνώσθηκε το Εόρτιο Μήνυμα του Ποιμενάρχου μας, ο οποίος στο τέλος της Λειτουργικής Συνάξεως απευθύνθηκε και πάλι στον λαό μας ως εξής: «Η σημερινή είναι ημέρα χαράς, γιατί είναι η απαρχή της Θεώσεώς μας. Ο Θεός γίνεται άνθρωπος για να γίνουμε μαζί Του Θεοί. Είναι ημέρα της ενότητος, που τόσο έχουμε ανάγκη τούτο τον καιρό. Είναι η αυγή της ελπίδας για την Βασιλεία των Ουρανών. Μη λησμονήσουμε, όμως, σήμερα τους ανθρώπους του πόνου. Να προσευχηθούμε για όσους βρίσκονται στο κρεβάτι του πόνου, είτε από την πανδημία, είτε από άλλη ασθένεια. Μη λησμονήσουμε τους αγαπημένους κεκοιμημένους αδελφούς μας. Μαζί τους κοινωνούμε σήμερα την χαρά μας κι αυτό είναι βέβαιο. Αυτή τη χαρά έχουμε ανάγκη για να συνεχίσουμε τον αγώνα κι αν υπάρχουν οι σκιές και τα σύννεφα κι αυτά θα φύγουν με τη Χάρη του Θεού, αρκεί να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων». Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε από καρδιάς τον λαό μας για την πληθωρική αλληλεγγύη που επέδειξε και κατά την εορταστική περίοδο: «έχω εκπλαγεί. Δεν περίμενα σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες, να γεμίσουν οι αποθήκες των Ναών μας και να δοθούν τόσα τρόφιμα στους αναγκεμένους αδελφούς μας». Ευχαρίστησε, επίσης, για τον αγώνα των πολλών οικογενειών, να ολοκληρωθεί το τείχος της ανοσίας: «Ας προσευχηθούμε και για τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη, ο οποίος υφίσταται την βάσανο της ασθένειας. Είμαστε βέβαιοι, όμως, ότι όλα θα πάνε καλά. Δεν ξέρουμε τί ο Θεός επιτρέπει για τον καθένα μας. Γι’ αυτό με ακούτε να κάνω εκκλήσεις και θα συνεχίσω, χωρίς να πτοηθώ. Βλέπετε, πάντοτε θα υπάρχει και ο Ηρώδης, αλλά δεν είναι ικανός να νικήσει το Παιδίον. Η αλήθεια θα νικήσει. Το φως θα λάμψει. Ο Χριστός είναι, εν τέλει ο νικητής, που μας παιδαγωγεί και μας δίδει κουράγιο και δύναμη, για να είμαστε μαζί Του».

Related posts