28 Νοεμβρίου, 2020

Τελευταια Νεα

Οργανωτικές συσκέψεις στο Συνεδριακό Κέντρο

Οργανωτικές συσκέψεις στο Συνεδριακό Κέντρο

Τρεις προγραμματικές συσκέψεις, ενόψει του νέου Εκκλησιαστικού έτους, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Στην πρώτη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αρχιερατικοί Επίτροποι της Τοπικής μας Εκκλησίας. Κατά αυτήν, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κατά Αρχιερατική Περιφέρεια τοπικών Ιερατικών Συνάξεων, για την συζήτηση, αντιμετώπιση και διευθέτηση των πνευματικών και άλλων αναγκών των Κληρικών μας και των ενοριών τους. Οι Γενικές Ιερατικές Συνάξεις, οι οποίες πραγματοποιούνταν κάθε μήνα τα προηγούμενα χρόνια, αναστέλλονται για εφέτος, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ακολούθησε σύσκεψη των υπευθύνων των Σπιτιών Γαλήνης της Τοπικής μας Εκκλησίας. Κατ’ αυτήν, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία, μετά την θερινή ανάπαυλα, όλων των σχετικών ενοριακών δομών, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, τηρουμένων, αυστηρώς, των πρωτοκόλλων, που αφορούν στην προστασία των εθελοντών και σιτιζομένων. Αποφασίστηκε, επίσης, να γίνει έκκληση στον λαό για την οικονομική ενίσχυση των Σπιτιών Γαλήνης και εκστρατεία ανανέωσης του εθελοντικού προσωπικού αυτών των δομών, που είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία τους.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Ιερέων – Υπευθύνων Νεότητας των ενοριών μας. Κατ’ αυτήν, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση των Στελεχών Νεότητος (Κατηχητών) και η επαναλειτουργία των Κατηχητικών μας Σχολείων, το Σαββατοκύριακο 10-11/10, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Related posts